Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Πως η αστυνομία αποδίδει... δικαιοσύνη στις γειτονιές μας

Ο “άτιμος” μετανάστης, ο “τίμιος” ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
και ο “πατριώτης” ο τοπικός καφετζής



Την Τετάρτη 8 Αυγούστου το πρωί, η αστυνομική ομάδα ΔΙΑΣ καταδίωξε, έπιασε, χτύπησε άγρια και συνέλαβε ένα νεαρό μετανάστη στη γειτονιά μας.
   Το “έγκλημα” του μετανάστη ήταν ότι “έκλεψε” δύο κουτιά νες καφέ από το super market Βασιλόπουλος στην λεωφόρο Πετρουπόλεως που η τιμή τους αγγίζει συνολικά τα 11 ευρώ.
   Το γεγονός αυτό κάνει το πάμπτωχο μετανάστη “κλέφτη” και άξιο “σάκο του μποξ” για την ομάδα ΔΙΑΣ.
   Αντίθετα ο ιδιοκτήτης του super market Βασιλόπουλος που έχει τζίρο 1,5 δισ. ευρώ και κέρδη 55 εκ. ευρώ κάθε χρόνο είναι ένας τίμιος εκμεταλλευτής των 10.000 εργαζομένων του.
   Ο δε ιδιοκτήτης παρακείμενης καφετέριας θεώρησε “εθνικό καθήκον” του να καρφώσει το μετανάστη στην ομάδα ΔΙΑΣ.
   Η ομάδα ΔΙΑΣ, η οποία μόνιμα κατοικοεδρεύει μόνιμα (γιατί άραγε;) έξω από το Βασιλόπουλο της Πετρουπόλεως καθ' όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας του (8πμ-9μμ) θεωρεί κλοπή τα 13 ευρώ, αλλά όχι τα 55 εκ. ευρώ που τσεπώνει ο Βασιλόπουλος και δεκάδες χιλιάδες ευρώ που τσεπώνει ο μαγαζάτορας. 
   Ακολουθώντας τη γραμμή της κυβέρνησης Σαμαρά που θέλει τους μετανάστες να φταίνε για κάθε έγκλημα σ' αυτή τη χώρα, η ομάδα ΔΙΑΣ συνεχίζει στις δυτικές συνοικίες αυτό που κάνουν οι συνάδελφοί της στο κέντρο της Αθήνας: Το μαζικό πογκρόμ κατά των μεταναστών για να προστατεύσουν τους κάθε λογής Βασιλόπουλους και να αποχαυνώσουν τους κατεστραμμένους μικροαστούς αυτής της χώρας.
   Οι μετανάστες είναι καλοί -για τους Βασιλόπουλους (μεγάλους και μικρούς),  την κυβέρνηση τους και τους Τροϊκανούς κηδεμόνες τους- μόνο όταν δουλεύουν ανασφάλιστοι, χωρίς ωράριο και με μισθό πείνας και δεν μιλάνε. Διαφορετικά γίνονται “εγκληματίες”. Το ίδιο, όμως, δεν ισχύει και για τους  Έλληνες εργάτες;
•  Η Αστυνομία δεν κυνηγάει μόνο τους απελπισμένους μετανάστες στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας αλλά και τους απεργούς εργάτες στη Χαλυβουργία, τους οποίους πέταξε έξω με τις κλωτσιές.
• Η κυβέρνηση δεν πιστεύει, όμως, πως υπάρχουν μόνο παραπανίσιοι μετανάστες στην Ελλάδα, αλλά και παραπανίσιοι Έλληνες συνταξιούχοι, παραπανίσιοι Έλληνες πτυχιούχοι πανεπιστημίων, παραπανίσιοι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι, παραπανίσιοι Έλληνες εργάτες κλπ.
• Η Τρόικα, με τη σειρά της, πιστεύει πως υπάρχουν και ολόκληροι  λαοί που περισσεύουν, όπως ο λαός αυτής της χώρας που εδώ και δυόμισι χρόνια απειλείται ότι θα μείνει εκτός της “ευρωπαϊκής οικογένειας” των μεγάλων καπιτα-ληστών. 
  Μήπως, λοιπόν, δεν είναι “σύμπτωση” αυτή η κουβέντα περί παραπανίσιων ανθρώπων;
   Μήπως όποτε γίνεται κουβέντα για το τι περισσεύει, αυτή καταλήγει σε κουβέντα του τι θα κοπεί (μετανάστες, συντάξεις, θέσεις εργασίας, επιδόματα, διακαιώματα κλπ.);
   Μήπως όποτε χτύπησαν μετανάστες, απέλυσαν εργάτες και έκοψαν συντάξεις, έγινε η ζωή μας καλύτερη;
   Μήπως δεν έχει νόημα να τα βάζουμε με τους διπλανούς μας -τους μετανάστες- που υποφέρουν χειρότερα από εμάς από την κρίση και να τα βάλουμε με τους απέναντι: τους Τροϊκανούς, τους Βασιλόπουλους και την κυβέρνηση τους που ευθύνονται γι' αυτήν;ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΙΛΙΟΥ
laikisyneleusiiliou.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου